Tarjoamme työllemme jopa 4 vuoden takuun!

Talon huoltomaalaus

Talon julkisivun maalaus suojaa puupintaa syksyn kosteudelta, talven pakkasilta, kevään tuulilta sekä kesällä auringon paahteelta. Muista huoltaa kotiasi, jotta se kestää joka säässä.

Milloin kotisi täytyy maalata?

Puuverhouksen huoltoväli on noin 10-15 vuotta. Tämän jälkeen kulunut maalipinta ei suojaa puuta riittävällä tavalla.

Huoltovälin pituuteen vaikuttavat olosuhteet ja aiempi käsittely. Esimerkiksi auringon puoleiselle päädylle kohdistuu suurempi rasitus, mikä lyhentää maalauksen huoltoväliä.

Konkreettisia merkkejä huoltomaalauksen tarpeesta ovat maalin hilseily tai haalistuminen, mustatäplähome sekä puun lahovauriot.

Koti kannattaa kuitenkin maalata ennen näkyvien vaurioiden ilmestymistä. Ajallaan hoidettu maalaus pidentää verhouksen elinkaarta ja pienentää urakan hintaa pohjatöiden määrän vähentyessä.

Koti kannattaa kuitenkin maalata ennen näkyvien vaurioiden ilmestymistä.

Me Varionilla maalaamme koteja oikein

Varionin maalaamat talot suunnitellaan yksilöllisesti, käsitellään ensiluokkaisilla materiaaleilla ja tunnolliset maalarimme huolehtivat ammattimaisesta toteutuksesta.

Maalauksen suunnitteluvaiheessa keskitymme erityisesti oikean maalin valintaan. Maalin valitsemiseen vaikuttavat aikaisempi käsittely, verhouksen ikä ja asiakkaan toiveiden mukainen ulkoasu. Yksilöllisessä suunnittelussa valitsemme parhaat työskentelytavat kodillesi. Jo myyntivaiheessa kartoitamme homepesun, maalinpoiston ja pohjamaalauksen tarpeen.

Tavoitteenamme on saada kotisi ulkoverhouksesta mahdollisimman pitkäikäinen. Maalauksessa päämäärän saavuttamiseen vaaditaan oikeissa olosuhteissa työskentelemistä. Emme maalaa liian kosteissa olosuhteissa tai kuumina kesäpäivinä auringonpaisteessa. Esimerkiksi kuumassa auringon paisteessa maali kuivuu seinään liian nopeasti, jolloin maali ei ehdi imeytyä seinään.

Kun edellä mainitut asiat ovat otettu huomioon, varmistutaan kestävästä lopputuloksesta. Kotisi saa ammattimaisten rajausten myötä myös kauniin ulkonäön, jota kelpaa naapurinkin ihastella.

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Huoltomaalauksen vaiheet

Homepesun tarkoitus on poistaa kasvusto ja lika, jotta maali tarttuisi mahdollisimman hyvin seinään. Homepesun vaiheisiin kuuluu seinän kasteleminen, homepesuaineen levittäminen, mekaaninen harjaus sekä huuhtelu.

Pesun jälkeen hilseilevä maali poistetaan mekaanisesti “skrapaamalla”. Hilseillyt maali poistetaan, jotta uuden maalipinnan alle ei jää ilmataskuja, jotka ajan mittaa tuhoaisivat uutta maalipintaa.

Puupaljaisiin kohtiin suoritetaan pohjamaalaus, koska yksi kerros maalia ei riitä suojaamaan puuta. Käytämme pohjamaalauksessa laadukkaita maaleja.
Pohjatöiden jälkeen suoritetaan pintamaalaus. Tavallisesti yksi kerros on riittävä, mutta uudiskohteet, värinvaihdokset ja puupaljaat kohdat vaativat kaksi kerrosta. Pintamaalauksessa tärkeää on siistin työnjäljen lisäksi huolehtia, että maalaus tapahtuu sopivissa olosuhteissa.

Kun talosi on maalattu, siivoamme pihasi yhtä siistiksi kuin se oli tullessa. Sinun ei tarvitse huolehtia roskista, koska viemme jätteet asiallisesti kierrätyskeskukseen.

Lopuksi teemme lopputarkastuksen, jossa tarkastamme yhdessä asiakkaan kanssa työn laadun. Lopputarkastuksessa katsomme, että maalarimme ovat noudattaneet hyvää maalaustapaa ja lopputulos on siisti. Jos työmaalla on sattunut virheitä, ne korjataan välittömästi.

Näin urakka etenee, kun otat Varionin maalaamaan kotisi

Yhteydenottosi jälkeen teemme kuntoarvion, jossa selvitämme parhaan huoltotoimenpiteen talollesi. Jos talosi kaipaa maalausta, teemme kiinteän tarjouksen.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen teemme kirjallisen sopimuksen, jossa on tarkasti eriteltynä urakan yksityiskohdat työvaiheista aloittamisajankohtaan.

Tarkka aloittamisajankohta tiedotetaan viikkoa ennen urakan aloittamista. Meiltä on mahdollista saada päivittäin tehtäviä raportteja, joiden avulla pystyt seuraamaan työmaan etenemistä.

Maalarimme maalaavat talosi hyvää maalaustapaa noudattaen sopimuksen mukaisesti. Yleensä omakotitalo saadaan maalattua viikossa.

Maalauksen valmistuttua tarkastat yhdessä työnjohtajamme kanssa sovitut työvaiheet tehdyiksi.
Mahdolliset puutteet korjaamme heti.

Maalauksen jälkeen myönnämme tehdylle työlle neljäm vuoden takuun. Takuu kattaa kaikki maalausvirheistä johtuneet ongelmat.